Update Covid-19 virus – impact nieuwe maatregelen voor onze club

Fietsvrienden,

Betreft: maatregelen m.b.t. het Covid19-virus

De Minister van Sport verspreidde een persbericht m.b.t. sporten en het coronavirus.  Vanaf woensdag 14 oktober 2020 schakelt de sportwereld over op code oranje: indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden zijn vanaf dan voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden.

Wat betekent dit concreet voor ons als wielertoerist?  Vermits het outdoor sporten niet aan de orde is in de mededeling wijzigt er dus op zich momenteel niets.  We hernemen nog even de vorige communicatie:

  • Bij onze clubritten (=georganiseerd verband) mag de groep uit maximaal 50 personen bestaan, inclusief een verplichte sportbegeleider. Binnen deze groep hoef je geen rekening te houden met de afstandsregel van 1,5 meter en is onderling contact mogelijk tijdens het sporten.
  • Niet-georganiseerd mag je sinds vrijdag 9 oktober met maximaal 4 personen rijden – met hen respecteer je de afstands- en hygiënerichtlijnen
  • Uiteraard neemt iedereen steeds deel aan een clubrit op eigen verantwoordelijkheid met respect voor de maatregelen ter bestrijding van het covid virus – dit betekent onder meer
    • bij pech elkaar zo weinig mogelijk aanraken
    • afstand bewaren, bij de start en tijdens een pitsstop
    • na het sporten gelden de afstandsregels wel
  • we vragen als club om ons – via een mail naar info@groothalletoerist.be – op de hoogte te brengen op het moment dat je positief test op Covid. Op die manier kunnen we als club samen met de nodige instanties nagaan wat we eventueel kunnen en moeten doen naar de andere leden toe.

De integrale tekst van het persbericht kan je terugvinden op https://www.sport.vlaanderen/media/15096/20201012-sportsector-oranje.pdf.  Het is de bedoeling dat deze maatregelen omgezet worden in Ministriële Besluiten – het zullen uiteindelijk die teksten zijn die van tel zijn.  We volgen het dus zeker verder op.  En de komende dagen zullen er vermoedelijk nog maatregelen volgen.

Sportieve groeten,

Edwin & Yves

 
 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.