Maatregelen Covid-19 – update 28 oktober

Beste fietsvrienden,

 

Betreft: maatregelen ter bestrijding van het Covid-19 virus

 

Het wordt moeilijk om volgen.  De ene maatregel is nog maar net in voege of men kondigt al aan dat er bijkomende maatregelen komen.  En nu vrijdag 30 oktober komt de Nationale Veiligheidsraad al terug bijeen.

Enerzijds zijn er maatregelen op nationaal vlak, maar daarnaast zijn er in ons kleine landje ook specifieke voor Vlaanderen, Wallonië en Brussel.  En binnen de gewesten is er dan ook nog eens een opsplitsing per provincie.  Volge wie kan.  Maar we doen ons best.

We proberen hier alles nog eens op een rijtje te zetten voor de betere wielertoerist. 

Vlaanderen

De regels voor Vlaanderen worden vanaf donderdag 29 oktober gewijzigd:

  • georganiseerde sporten zijn verboden: anders gezegd we mogen niet meer in clubverband rijden
  • niet-georganiseerde sportactiviteiten zijn enkel toegelaten indien u outdoor sport:
    • met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in deze context mag u sporten zonder afstand te houden
    • of met maximum 4 personen en dat altijd met afstand van 1,5m. Je mag dus sporten met max. 3 andere personen zonder contact. Met hen respecteer je de afstands- en hygiënerichtlijnen.

Weet ook dat je maar met maximum 4 personen mag samenkomen zowel op privédomein als op openbaar domein.

Je volgt de veiligheidsprotocollen: handen wassen, materiaal ontsmetten, mondmasker als je de afstand niet kan bewaren buiten het sporten zelf, …

Het volledige overzicht kan je nog eens nalezen op https://www.sport.vlaanderen/media/15272/maatregelen-voor-de-sportsector-vanaf-29-oktober.pdf

 

Wallonië & Brussel

Omdat vanuit Halle Wallonië niet ver weg is brengen we ook even een aantal specifieke Waalse maatregelen onder de aandacht die sinds begin deze week van kracht zijn en wel van belang voor onze organisatie.

Met name deze: “L’activité physique est recommandée et autorisée, de manière individuelle ou en groupe limité à deux personnes supplémentaires, et sans contact.”  Nog aangevuld met deze maatregel: “Les compétitions sportives et les entrainements, tant en intérieur qu’en extérieur, sont interdits pour les plus de 12 ans.”. 

Wat betekent: eens over de taalgrens mag je nog met maximum 3 fietsen – of het nu georganiseerd is of niet. Hou hier dus rekening mee als je gaat fietsen want dit is anders dan in Vlaanderen.  Hier mag je maar maximaal met 3 fietsen maar moet je ook de afstandsregels respecteren.

 

Provincies Vlaams- en Waals-Brabant en Henegouwen

Remember: beide provinciegouverneurs verplichten om steeds een mondmasker op zak te hebben.

 

Vanuit de club

Bovenstaande maakt uiteraard dat we vanuit de club dan ook geen clubritten meer kunnen, mogen en willen organiseren.  Deze worden opgeschort zolang bovenstaande maatregelen van kracht zijn.   We houden jullie uiteraard op de hoogte van wijzigingen.

We vragen ook aan leden die – weliswaar dan op eigen verantwoordelijkheid – toch een grotere groep vormen of aansluiten bij een andere groep om NIET in clubkledij – huidige of vorige – te rijden.  We schikken ons als club naar de nieuwe maatregelen en willen dus problemen vermijden.

Individueel trainen is momenteel de beste optie.  We raden uiteraard iedereen aan om te blijven sporten. Wees blij dat we nog (buiten) mogen sporten, en tracht om dit samen met iedereen veilig te doen.

 

Sportieve groeten
Edwin & Yves

 
 
 
 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.