sep
1
zo
Rit a-ploeg zondag 1 september @ Possozplein
sep 1 @ 08:30 – 12:00

Vlak voor de eerste schooldag gaan we redelijk rechttoe rechtan tot aan het keerpunt: de luchthaven van Bevekom. We tellen op heel wat piloten en co-piloten die beschikken over zo’n opzetstuurke.  Wie weet past het nog ideaal in de Fré zijn Italiaanse voorbereiding. Verzamelen om 8u30 op ’t Possozplein.

De Alsembergsesteenweg, dan omhoog naar den bos en tot slot de Frans Verbeekstraat brengen ons tot in Overijse. Van daaruit leidt (of op dat moment al lijdt) de N253 ons tot in Neerijse waar we achter de kerk het gekende bochtje nemen.
Van daaruit beginnen we gestaag weer wat hoogte te winnen. Sint-Joris-Weert en Hamme-Mille brengen ons tot in Bevekom waar de luchthaven ons tot een hoogte van 130 meter brengt, zo’n beetje het hoogste punt van de rit.
De terugtocht kent wel iets meer knikjes dan de heenrit.
Een paar nationales brengen ons tot in Basse Wavre om dan binnendoor tot in Maleizen te geraken. Van daar gaat het rechtoe naar Waterloo en dan naar Braine-Kasteel. 
Als uitsmijter draaien we daar rechts af richting Vlasmet zodat we met een mooie afdaling kunnen eindigen.

De teller staat dan op 109 km en RY klokt af op een modeste 723 hoogtemeters

sep
8
zo
Rit a-ploeg zondag 8 september – Brussels Cycling Classic @ Possozplein
sep 8 @ 08:30 – 12:00

Terug eentje in de categorie: de profs achterna.  Deze keer rijden we het parcours van de Brussels Cycling Classic, alias Parijs-Brussel geweest.  Het in globo logische parcours bevat hier en daar toch een rare inschieter me dunkt.

We pikken in op het parcours in Eigenbrakel na zo’n 30 km.  Onderweg pikken we wel al de Alsemberg mee die diep in de finale zit van de koers, maar ons te ver zou leiden om die nog bij te pakken.

Wat komen we van daar tegen dat ze de moeite vinden om in hun roadbook te zetten: Avenue des Boignées in Wautersbrakel, het hellend vlak van Ronquières, Rue d’Henripont, Rue des Rabots in Itter, Rue Cardinal Mercier in Virginal en de Rue d’Ittre in Oostkerk.  

Daarna slagen we af richting Lembeek – via het centrum van Tubeke om de werken in Klabbeek te vermijden.

Net geen 110 km met 933 hoogtemeters.  Vertrek is nog altijd om 8u30 op ’t Possozplein.