Hallo,

Hou jij ook van fietsen maar fiets je niet graag alleen ?  Of wil jij graag wat regelmatiger sporten, maar ben je op zoek naar een paar mensen die jou motiveren om het vol te houden ?

Dan is het start-to-bike programma van Groot-Halle Toerist vast iets voor jou.

Wij rijden vanaf de maand maart (eerste rit is afhankelijk van het weer), elke zondagochtend in groep en doen dit op een louter recreatief niveau. Onze leuze is “Samen uit, samen thuis”.

Op zondagochtend vertrekken we aan het Possozplein in Halle en de aankomst is steevast in Lembeek Centrum waar we nog iets drinken samen en wat gezellig napraten.  Ook op weekdagen (meestal woensdag of donderdagavond) proberen we 1 (soms tot 2 keer) te gaan rijden en dan starten we vanaf het Stationsplein in Halle.

We starten met een tochtje van 30 à 35 km en de afstanden worden van maand tot maand opgebouwd, zodat onze conditie stilaan verbetert en het plezierig blijft voor iedereen, ook al kan je eens een weekje niet komen.Snelheid is van ondergeschikt belang er is geen competitie aan verbonden, want wij fietsen “just fot fun”.

Als je na een paar weken merkt dat het tempo té traag is voor jou, dan kan je steeds overstappen naar één van de 3 andere groepen die elk hun eigen tempo en afstanden rijden.

De meeste leden van onze groep rijden met een koersfiets of een elektrische fiets.  Voor het start-to-bike programma kan je starten met gelijk wel type fiets. Maar eens je overstapt naar een hogere categorie wordt er wel verwacht dat je van start gaat met een koersfiets.

Ben je benieuwd, maar wil je toch eerst eens uitproberen of dit wel iets voor jou is, zonder verdere verplichtingen ? Dat kan. 
De eerste 3 ritten kan je deelnemen zonder dat je lidgeld hoeft te betalen. Vanaf de vierde rit vragen we jou om het lidgeld in orde te brengen, zodat je ook verzekerd bent mocht er onderweg iets gebeuren.  Ook zullen we jou vanaf dat moment vragen om de clubtrui te dragen, zodat onze sponsors krijgen waar ze recht op hebben. Namelijk reclame in ruil voor hun steun om onze hobby op een betaalbare manier te mogen uitoefenen.

Deelnemen kan vanaf 16 jaar. Jongeren onder de 16 jaar mogen enkel deelnemen onder begeleiding van minimaal één van beide ouders.

Alle nuttige informatie en het clubreglement kan je vinden op www.groothalletoerist.be

Het seizoen start in de loop van de maand maart (afhankelijk van het weer) en we fietsen door tot eind september (soms ook langer, in functie van het weer).

Heb je zin gekregen om het eens te proberen of wens je meer informatie, neem dan gerust contact op met Els Debusscher op het nummer 0475 35 66 03 of via mail els.debusscher@telenet.be

Inschrijven kan tot 5 mei 2019. Na 5 mei worden de afstanden té groot om nog in te pikken, tenzij je al over een goede basisconditie beschikt en zonder enige moeite 50 km kan fietsen.

We hopen jou binnenkort te mogen verwelkomen. Feel free to join  !

 

Het bestuur
Groot-Halle Toerist